top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Ο γκρούμερ συμβουλεύει: Πέντε μυστικά για την περιποίηση του σκύλου στο σπίτι.


Το grooming του σκύλου στο σπίτι μπορεί να εξελιχθεί στο δυσκολότερο είδος "φασίνας". Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνετε τη διαδικασία ευκολότερη τόσο για εσάς όσο και για τον σκύλο.

1. Βάζετε την οδοντόκρεμα κατευθείαν στο δάχτυλο σας.

Αρχικά βάλτε μια μιρή ποσότητα και αφήστε τον να τη γλύψει από το δάχτυλο σας για να δοκιμάσει τη γεύση της. Αφού μάθουν τη γεύση της, βοηθήστε τον να εξοικειωθεί με το δάχτυλο σας στο στόμα του και με το τρίψιμο των δοντιών του. Μία ενζυματική οδοντόβουρτσα θα βοηθήσει να καθαρίσετε τα δόντια χωρίς τρίψιμο και οδοντόβουρτσα. Αφού συνηθίσει το δάχτυλο σας, μπορείτε να προχωρήσετε χρησιμοποιώντας μια βούρτσα δακτύλου. ( Ποτέ μη χρησιμοποιείται ανθρώπινη οδοντόκρεμα στον σκύλο. Πάντα να χρησιμοποιείτε προϊόντα ειδικά για σκύλους)

Δάχτυλο Βούρτσα για τη στοματική υγιεινή του σκύλου

Βρείτε την εδώ

2. Κάντε grooming στο σκύλο σας μετά από μια μεγάλη βόλτα ή μετά από πολύ ώρα παιχνιδιού.

Το κόνσεπτ εδώ είναι πως όσο πιο κουρασμένα είναι τόσο λιγότερο θα έχουν τη διάθεση να παλέψουν μαζί σας κατά τη διάρκεια του grooming.

3. Βουρτσίστε το τρίχωμα του την ώρα που βλέπετε τηλεόραση.

Αν στο σκυλάκι σας αρέσει να χουχουλιάζει μαζί σας στον καναπέ ενώ εσείς βλέπετε τηλεόραση, εκμεταλλευτείτε αυτές τις ώρες για να περιποιηθείτε το τρίχωμα του.

4. Χρησιμοποιήστε χτενάκι για ψύλλους για να βγάλετε ξεραμένες τσίμπλες στο τρίχωμα κάτω από τα μάτια του.

Αυτό είναι ευκολότερο όταν το τρίχωμα είναι ελαφρά βρεγμένο.

5.Τοποθετήστε τον σκύλο σας πάνω σε κάποιο τραπέζι ή υπερυψωμένη επιφάνεια για να τον βουρτσίσετε

Αν το κολπάκι με τον καναπέ δεν πιάσει...δοκιμάστε αν τον βάλετε κάπου ψηλά. Ο σκύλος θα πάρει το μήνυμα ότι τώρα τελείωσε το παιχνίδι και είναι ώρα για βούρτσισμα!

Αυτά ωστόσο είναι μόνο λίγα από τα πράγματα που μπορείτε να δοκιμάστε για να διευκολύνετε τη διαδικασία για εσάς και τον φίλο σας. Πάντα να κάνετε ότι δουλεύει καλύτερα για εσάς τους δύο και είναι αποτελεσματικότερο και πιο διασκεδαστικό. Το να κάνετε grooming στον σκύλο σας με λίγη φαντασία μπορεί να πάψει να είναι μια ακόμη "φασίνα" και να εξελιχθεί σε μια ευχάριστη διαδικασία και για τους δύο σας!

101 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page