top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

7 Σημάδια ότι ο σκύλος σας σας αγαπά

Έγινε ενημέρωση: 22 Ιαν 2021

Όλοι ξέρουμε πως οταν ένας σκύλος που κουνά την ουρά και χοροπηδά είναι χαρούμενος και θέλει την παρέα μας. Ωστόσο ένας απλός ενθουσιασμός διαφέρει από τη βαθιά αγάπη που οι περισσότεροι σκύλοι τρέφουν για συγκεκριμένους ανθρώπους που τα φροντίζουν.


Οι σκύλοι είναι ζώα αγέλης, έχουν έμφυτα ένστικτα κοινωνικότητας και συντροφικότητας καθώς και την ανάγκη για σαφή ιεράρχηση των ρόλων στην αγέλη. Ανεξάρτητα λοιπόν αν σας βλέπει ως αρχηγό του ή όχι υπάρχουν κάποιοι τρόποι που σύμφωνα με τους συμπεριφοριστές των ζώων, ο πιστός σας φίλος εκφράζει τα συναισθήματα του για εσάς.

Αν λοιπόν ο σκυλός σας κάνει τα περισσότερα από τα παρακάτω στη λίστα, τότε συγχαρητήρια σας θεωρεί μέλος της αγελής του και σας εκφράζει με αυτό τον τρόπο την αγάπη του και την προτίμηση του σε εσάς:


1. Σας κοιτά στα μάτια

Αν το σκυλάκι σας, σας κοιτά επίμονα στα μάτια είναι γιατί σας θεωρεί σημαντικό και νοιώθει ασφαλές μαζί σας. Οι ερευνες λένε πως όταν ο σκύλος σας και εσείς κοιτιέστε στα μάτια, εκκρίνεται η ορμόνη της αγάπης (οξυτοκίνη)





2. Κάνει χαρές όταν επιστρέφετε σπίτι


Εδώ δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις, ακόμα και κάποιος που ποτέ δεν είχε σκύλο, αναγνωρίζει τα συμπτώματα της ανείπωτης χαράς που νοιώθει ο σκύλος σας μόλις επιστρέψετε σπίτι!












3. Σας ακολοθει από πίσω


Αν ο σκύλος σας, σας ακολουθεί παντού με ένα βλέμμα λατρείας, τότε ναι σας αγαπά και απλά προσπαθεί να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί σας.























4. Κοιμάται στην κρεββατοκάμαρα σας


Μήπως ο σκύλος σας τρυπώνει στο κρεββάτι σας ακόμη και αν δεν του το επιτρέπετε? Είναι γιατί θέλει να είναι συνέχεια κοντά σας, ιδιαίτερα την ώρα που κοιμάστε γιατί σας είναι απόλυτα πιστό και δεν θέλει να νοιώθει ότι μένει εκτός της αγέλης. Είναι ακόμη μια έκφραση της αγάπης του για εσας!









5. Τριγυρνά στο σπίτι μασουλώντας το παπούτσι σας ή μια βρώμικη κάλτσα σας


Αν ο σκύλος σας κλέβει παπούτσια και βρώμικα ρούχα ή κάλτσες από το καλάθι των απλύτων, πριν τον παρεξηγήσετε αναλογιστείτε ότι οι σκύλοι σας αγαπούν και με τη μύτη τους. Αν ο σκύλος σας αγαπά τότε αγαπά και τη μυρωδιά σας, οπότε θα την αναζητήσει -ειδικά αν μένει αρκέτες ώρες μόνος του και του λείπετε- σε όλα τα αντικείμενα που φέρουν την μυρωδιά σας.






6. Αναζητά το δέσιμο μαζί σας


Ένας σκύλος δείχνει την αγάπη του σε εσάς, με το να ξαπλώνει πάνω σας, να σας δείχνει την κοιλιά του και φυσικά να ζητά άπειρα χάδια.







7. Χασμουριέται όταν χασμουριέστε


Αν ο σκύλος σας χασμουριέται όταν χασμουριέστε, αυτό σημαίνει ότι σας αγαπά και με αυτόν τον τρόπο δείχνει την εμπάθεια του!









Υπάρχουν σίγουρα πολλοί ξεχωριστοί τρόποι που ένας σκύλος δείχνει την αγάπη του στους φροντιστές του και όλοι αφορούν σε θετική και χαλαρή χαρούμενη συμπεριφορά. Είναι μάλιστα πολύ πιθανόν ο σκύλος σας να αγαπά όλα τα μέλη της οικογένειας αφού σας θεωρεί αγέλη του και στο καθένα εκφράζει την αγάπη του με διαφορετικό τρόπο!






736 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page