top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Σκύλος και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση...



Την περίοδο των Χριστουγέννων το σπίτι γεμίζει από στολίδια, λαμπάκια, φυτά, και το "χριστουγεννιάτικο δέντρο". Όλα αυτά μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο κίνδυνο για ένα κατοικίδιο. Παρακάτω θα δούμε κάποιες απλές συμβουλές για να κρατήσετε ασφαλές το κατοικίδιο σας και να αποφύγετε έκτακτες επισκέψεις στα επείγοντα.

Συμβουλές για το χριστουγεννιάτικο δέντρο:


1. Τοποθετήστε το δέντρο σε μια γωνία και βάλτε στην βάση πλαστικό χαρτί περιτυλίγματος με φουσκάλες ή κάποιο υλικό που να κάνει θόρυβο (πχ αλουμινοχαρτο). Έτσι ακόμη κι αν δεν καταφέρετε να τα κρατήσετε μακρυά από το δέντρο θα ακούσετε τους προειδοποιητικούς θορύβους λίγο πριν την καταστροφή!



2. Τα στολίδια του δέντρου μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα. Τα πολύ μικρά στολίδια μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό και τα μεγάλα μπορεί αφού μασηθούν και σπάσουν να τραυματίσουν το κατοικίδιο. Φροντίστε να τα τοποθετήσετε στα ψηλά κλαδιά.


3.Προσοχή στα φωτάκια! Το κατοικίδιο σας μπορεί να πιαστεί ή να καεί ή ακόμη και να πάθει ηλεκτροπληξία αν δαγκώσει τα καλώδια. Φροντίστε να μην τοποθετήσετε λαμπάκια στα χαμηλότερα κλαδιά ή βάλτε φωτάκια led που λειτουργούν με μπαταρίες.


4. Δοκιμάστε το bitter apple spray. Πωλείται στο ebay, είναι άοσμο και αβλαβές για τον άνθρωπο και κρατά μακρυά τα κατοικίδια καθώς δεν τους αρέσει καθόλου η μυρωδιά ή η γεύση του!

Άλλα χρήσιμα tips για την εορταστική περίοδο

1. Τα πουρνάρια, το γκι και το Αλεξανδρινό είναι δηλητηριώδη για το σκύλο ή τη γάτα σας. Προσπαθήστε να τα κρατήσετε σε ένα χώρο που το κατοικίδιο δεν έχει πρόσβαση.

2. Σοκολατάκια, μελομακάρονα, μπισκότα κλπ που κοσμούν πιατέλες σε τραπεζαρίες ή τραπεζάκια είναι σαν ωρολογιακές βόμβες έτοιμες να σκάσουν. Μπορείτε να είστε 100% σίγουροι ότι το κατοικίδιο θα κάνει την επίθεση του!

3. Αναμμένα κεριά θα πρέπει να είναι σε ψηλά σημεία και όχι σε τραπεζάκια. Ακόμη κι αν το κατοικίδιο δεν έχει πρόθεση να τα πειράξει μπορεί περνώντας από δίπλα να αρπάξει η ουρά του.

4. Για να αποφύγετε την ηλεκτροπληξία του κατοικίδιου μην αφήνετε εκτεθειμένα καλώδια μέσα ή έξω από το σπίτι

5. Όταν τυλίγετε δώρα, μην αφήνετε το κατοικίδιο να μασά χαρτιά ή υλικά συσκευασίας καθώς αυτό μπορεί να φράξει το εντερικό του σύστημα ή να προκληθούν τραυματισμοί (πχ, από ψαλίδια, κοφτάκια κτλ)


Καλό Χριστουγεννιάτικο στόλισμα!



Πηγή:http://www.petmd.com/dog/seasonal/evr_multi_christmas_safety

62 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page