top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Tips για την βόλτα του σκύλου από τον εκπαιδευτή Cesar Millan


τιπς για τη βόλτα του σκύλου

Παρακάτω ακολουθούν έξι εκπαιδευτικά tips για το πως να βγάζετε βόλτα τον σκύλο σας και πως να γίνετε καλοί σε αυτό. Συχνά βγάζω βόλτα 10 σκύλους ακόμη και χωρίς λουρί και δεν νοιώθω κανένα άγχος γιατί έχω τον έλεγχο. Οι άνθρωποι ενθουσιάζονται από αυτό αλλά είναι πολύ απλό: οι σκύλοι με βλέπουν σαν τον αρχηγό της αγέλης, για αυτό οι σκύλοι με ακολουθούν όπου πάω!

1. Περπατήστε μπροστά από τον σκύλο σας. Αν περπατάτε μπροστά του του δίνετε την ευκαιρία να σας δει ως τον αρχηγό της αγέλης. Ενώ αν ο σκύλος είναι μπροστά και σας τραβά έχει αναλάβει αυτός το ρόλο του αρχηγού. Θα πρέπει να επίσης να είστε ο πρώτος που βγαίνει από την πόρτα όταν φεύγετε και ο πρώτος που μπαίνει όταν επιστρέφετε.

2. Χρησιμοποιήστε κοντό λουρί

Αυτό σας επιτρέπει να έχετε καλύτερο έλεγχο. Σας βοηθά να επικοινωνείτε, να τον καθοδηγείτε και να τον διορθώνετε. Α

3. Αφιερώστε αρκετό χρόνο

Οι σκύλοι χρειάζονται τον χρόνο τους και το ιδανικό είναι να τους διαθέσετε 30-60 λεπτά για μία πρωινή βόλτα. Οι ανάγκες ωστόσο κάθε σκύλου ποικίλουν. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας και παρατηρήστε αν οι ανάγκες του σκύλου σας για περπάτημα καλύπτονται.

. 4. Πως να επιβραβεύετε τον σκύλο σας κατά τη διάρκεια της βόλτας Αφού ο σκύλος διατήρησε μία σωστή στάση κατά τη διάρκεια της βόλτας ανταμείψτε τον με τον αφήσετε για λίγο πιο χαλαρό για να χαζέψει και να μυρίσει τριγύρω του. Μετά θα πρέπει να αποφασίσετε πότε θα τελειώσει η περίοδος της ανταμοιβής. Θα πρέπει να είναι λιγότερο διάστημα από την χρονική διάρκεια της βόλτας. After your dog has maintained the proper state of mind, reward him by allowing him to relieve himself and sniff around.

5. Συνεχίστε να είστε ο αρχηγός ακόμη και μετά την βόλτα

Όταν φτάσετε σπίτι, μην παύσετε να είστε ο αρχηγός της αγέλης. Κάντε τον σκύλο να περιμένει υπομονετικά να βγάλετε το λουρί ή να βγάλετε τα παπούτσια σας.

6. Επιβραβεύστε τον σκύλο και μετά τη βόλτα

Δώστε του ένα γεύμα αμέσως μετά τη βόλτα, έτσι θα του δώσετε την αίσθηση ότι δούλεψε για το νερό και το φαί του.

74 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Σκύλος & Τρένο

bottom of page