top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Σκύλος & Αεροπλάνο


Σκύλος ταξίδι με αεροπλάνο απαραίτητα έγγραφα

Σκέφτεστε να ταξιδέψετε αεροπορικά με τον σκύλο σας;

Χρήσιμες συμβουλές και σύνδεσμοι για να σχεδιάσετε σωστά τη μεταφορά του σκύλου σας με αεροπλάνο:

 

Πριν κλείσετε εισιτήρια, παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη

1. Πότε θα ταξιδέψει το κατοικίδιο σας;

Αν το κατοικίδιο σας ταξιδέψει ως φορτίο στην καμπίνα, τσεκάρετε αν η αεροπορική σας εταιρία παρέχει αυτή την υπηρεσία. Είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε καθημερινές καθώς δουλεύει όλο το προωπικό και θα είναι ευκολότερο να σας εξυπηρετήσουν σε όλα τα στάδια του ταξιδιού.

Επικοινωνήστε με την αεροπορική εταιρία και ελέγξτε αν ο σκύλος είναι δεκτός την συγκεκριμένη ώρα και μέρα στην συγκεκριμένη πτήση. Κάποιες αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν τη μεταφορά κατοικίδιων στον χώρο cargo μόνο σε συγκεκριμένους τύπους από τα αεροπλάνα τους.

Κάποιες εταιρίες δέχονται περιορισμένο αριθμό ζώων ανά πτήση. Όσο πιο νωρίτερα επικοινωνήσετε μαζί τους για να κλείσετε τη θέση σας, τόσο το καλύτερο.

Η μεταφορά ζώων με πλακουτσωτή μουσούδα* όπως τα boxer, bulldog και Pekinese είναι καλό να αποφεύγεται κατά τους ζεστούς μήνες. Αυτά τα ζώα δεν μπορούν να ρυθμίσουν εύκολα τη θερμοκρασία του σώματος τους όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες.

*Κάποιες εταιρίες όπως η Aegean απαγορεύουν τελείως τη μεταφορά ζώων με πλακουτσωτή μουσούδα. Φροντίστε να αναφέρετε τη ράτσα του σκύλου σας όταν κλείνετε εισιτήριο για να βεβαιωθείτε ότι επιτρέπεται.

2. Πού θα ταξιδέψει το κατοικίδιο σας;

Το κατοικίδιο σας θα ταξιδέψει μέσα στην χώρα ή θα ταξιδέψει εξωτερικό; Το ταξίδι θα έχει ενδιάμεσες στάσεις; Ποιος θα είναι ο τελικός προορισμός του;

3. Ποιο είναι το μέγεθος και το βάρος του σκύλου σας;

Μόνο μικρόσωμοι σκύλοι (6-8 κιλά για τις περισσότερες αεροπορικές εταιρίες) και γάτες μπορούν να ταξιδέψουν στην καμπίνα επιβατών. Κάποιες αεροπορικές εταιρίες δεν επιτρέπουν ούτε καν αυτά και τα μεταφέρουν ως ειδικό φορτίο σε έναν ειδικό θερμαινόμενο και αεριζόμενο χώρο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε με αυτόν τον τρόπο ταξιδεύουν καλύτερα καθώς θα ξεκουραστούν σε ένα ήσυχο περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό.

4. Διαθέτετε ένα κατάλληλο κλουβί μεταφοράς για το κατοικίδιο σας;

Διαστάσεις κλουβιού για μεταφορά σκύλου με αεροπλάνο κανονισμοί αεροπορική εταιρία

Eίναι πολύ σημαντικό να αγοράσετε ένα κοντέινερ μεταφοράς που να έχει το κατάλληλο μέγεθος για τον σκύλο σας. Οι αεροπορικές εταιρίες χρησιμοποιούν την εικονιζόμενη μέθοδο υπολογισμού για να διασφαλίσουν πως το ζώο έχει τον αναγκαίο χώρο για να μπορεί να στρίψει όρθιο, να σηκώνεται και να κάθεται καθώς και να ξαπλώνει άνετα.

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το έντυπο CR1 LAR 2016 με τις πληροφορίες για κοντέινερ μεταφοράς κατοικίδιων (αφορά εξίσου σκύλους και γάτες )

5. Πόσα κατοικίδια θα ταξιδέψουν;

Βάση της ACT (Animal Welfare Act) "μέχρι δύο ζώντα κουτάβια ή γατάκια ηλικίας από 8 εβδομάδων έως 6 και βάρους μικρότερου των 9 κιλών έκαστο, μπορούν να ταξιδέψουν στο ίδιο κλουβί μέ αεροπλάνο".

Αυτή είναι μία καλή πρακτική που εφαρμόζεται σχεδόν από όλες τις αεροπορικές που μεταφέρουν ζώα ως φορτίο. Αυτό συμβαίνει επειδή κατά τη διάρκεια της πτήσης τα ζώα στρεσσάρονται και είναι πολύ πιθανό τα ενηλικά ζώα να γίνουν επιθετικά μεταξύ τους. Έτσι δεν τοποθετούνται 2 ζώα στο ίδιο κλουβί εκτός αν είναι μικρά γατάκια ή κουτάβια.

 

Αντιμετωπίζοντας τις αεροπορικές εταιρίες. Τα απαραίτητα

Κάθε αεροπορική εταιρία έχει την δική της πολιτική σχετικά με τη μεταφορά κατοικίδιων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε είναι

  • Βιβλιάριο υγείας

  • Πιστοποιητικό υγείας από τον κτηνίατρο

  • Ενεργό αντιλυσσικό εμβόλιο

  • Μικροτσίπ

  • Διαβατήριο (Δείτε εδώ)

 

Προετοιμάζοντας το κατοικίδιο σας για το ταξίδι με αεροπλάνο

  • Μειώστε την ποσότητα φαγητού μια μέρα πριν αλλά δίνετε του αρκετό νερό

  • Βγάλτε τον σκύλο σας μια βόλτα πριν φύγετε για το αεροδρόμιο και άλλη μία πριν το check-in

  • Ένα ελαφρύ γεύμα 2 ώρες πριν το παραδώσετε για μεταφορά θα το βοηθήσει να ηρεμήσει, είναι μάλιστα υποχρεωτικό στην Αμερική.

*Προσοχή η Αμερικανική Ένωση Κτηνιάτρων (AVMA) συνιστά να αποφεύγετε η χορήγηση ουσιών που προκαλούν καταστολή στο κατοικίδιο κατά τη διάρκεια της πτήσης. Δείτε περισσότερα εδώ...

AVMA

1.069 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Σκύλος & Τρένο

bottom of page