top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Τι είναι τα hot spots στους σκύλους;


σκύλος hot spot - i pet taxi blog

Έχετε ποτέ προσέξει τον σκύλο σας να γλύφει, δαγκώνει ή ξύνει επίμονα κάποιο σημείο ή περιοχή του σώματος του;

Άρθρο μεταφρασμένο από το Texas A&M College of Veterinary Medicine & Biomedical Sciences

Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει σε μια μολυνση της ανώτερης στοιβάδας του δέρματος γνωστή ως πυοτραυματική δερματίτιδα ή όπως λέγεται στο εξωτερικό "hot spot" ("καυτό σημείο").

Η δρ. Άλισον Ντίζελ, κλινική βοηθός στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο τμήμα Κτηνιατρικής και Βιοϊατρικών Επιστημών, εξηγεί τι συνήθως προκαλεί αυτές τις κόκκινες ερεθισμένες περιοχές στο σώμα του σκύλου σας,

"Τα hot spots τυπικά προκαλούνται από μια φλεγμονώδη προσβολή με πρωτογενή αίτια να περιλαμβάνουν την αλλεργία, το δάγκωμα από έντομα ή άλλες αιτίες που προκαλούν φαγούρα σε σκύλους και γάτες (πχ. σαπούνι που αφήνει το δέρμα πολύ ξηρό). Συνήθως βρίσκουμε αυτά τα σημεία, στο πίσω μέρος ή τους γλουτούς λόγω αλλεργίας που προκαλείται από ψύλλους και πίσω από τα αυτιά λόγω υποκείμενων και χωρίς αντιμετωπίσιμη μολύνσεων των αυτιών.

Αν και τα hot spot μπορούν να εμφανιστούν σχεδόν σε κάθε ράτσα σκύλου ή γάτας, σκύλοι με μακρύτερο τρίχωμα δείχνουν να είναι πιο επιρρεπείς σε αυτή την πάθηση, ειδικότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες με μεγάλη υγρασία.

Για να αποτρέψετε το κατοικίδια σας από το ξύσιμο και το γλείψιμο που μπορεί να προκαλέσει μια βαθύτερη μόλυνση, είναι καλύτερα να εκτιμήσει το hot spot ένας κτηνίατρος όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Μπορεί για την αντιμετώπιση να σας συστήσει αντιφλεγμονώδη, τοπικά αντισηπτικά και τοπική αλοιφή. Μπορεί επίσης να χρειαστεί κάποιο κολάρο ή άλλο μηχανικό μέσο αποτροπής του σκύλου πάω το να γλύφει την περιοχή και να επιδεινώσει την μόλυνση.

Αν και τα hot spots κατά κύριο λόγο θεραπεύονται ή καλύτερη αντιμετώπιση είναι να εξαλείψουμε τον πρωτογενή παράγοντα.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προστασία παό ψύλους, θεραπεία για τη μόλυνση των αυτιών και διαχείριση των αλλεργίων με τη βοήθεια ενός κτηνιάτρου.

1.507 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page