top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Ημίαιμο: Ένας μοναδικός σκύλος!


Ημίαιμο, ένας μοναδικός σκύλος

Οι ημίαιμοι σκύλοι είναι μια ωδή στη φύση. Ακολουθώντας του φυσικούς νόμους της βιοποικιλότητας και χωρίς καμία εξωτερική (ανθρώπινη παρέμβαση) τα ημίαιμα σκυλιά είναι ο ορισμός του σκύλου. Είναι διαθέσιμα σε κάθε μέγεθος ή χρώμα, με κοντό ή μακρύ τρίχωμα, με μικρή μύτη ή πεταχτά αυτιά, με ένα υπέροχο μοναδικό σημάδι στη γούνα του ή με πιτσίλες στην κοιλιά του ή με ένα μοναδικό χρωματικό μοτίβο...μα ένα είναι το σίγουρο, κάθε ένα είναι μοναδικό!

Και ως το απόλυτο κατοικίδιο για οικογένεια ο ημίαιμος σκύλος διαπρέπει εκεί που τα καθαρόαιμα υστερούν. Αντλώντας χαρακτηριστικά από μία ευρεία και πολυποίκιλη γονιδιακή πισίνα, τα ημίαιμα έχουν χαμηλότερη "ένταση και σφοδρότητα" ως ζώα σε σχέση με τους "pedigree" συγγενείς τους, τα ένστικτα και οι καταναγκασμοί τους έχουν αποδυναμωθεί επιτυχώς. Ωστόσο η ζεστασιά, η αφοσίωση και η ανάγκη να ευχαριστήσουν τους άλλους παραμένει και θα παραμείνει σε οποιαδήποτε ράτσα σκύλου κι αν φτιάξουμε.

Το να διαλέξεις ένα ημίαιμο είναι σα να βγαίνεις ραντεβού, μπορεί να δεις πολλά σκυλιά που σου τραβούν τη προσοχή και τελικά να ερωτευτείς ένα για λόγους που έχουν νόημα μόνο για σένα. Το να διαλέγεις ένα καθαρόαιμο από την άλλη είναι σαν να λες "Βγαίνω μόνο με ξανθιές, και πάλι μπορεί να βρεις τον έρωτα της ζωής σου, αλλά μπορεί έτσι να προσπεράσεις κάποιαν που θα σου ταίριαζε ακόμη περισσότερο.

Η αλήθεια είναι πως ή ράτσα παίζει ελάχιστο ρόλο. Θα τα πας καλά με τον σκύλο σου επειδή πχ αρέσει και στους δύο το τρέξιμο, επειδή δένεστε καθημερινά και όχι γιατί ένα κομμάτι χαρτί λέει πως έρχεται από μια γενετική γραμμή με καταγωγή από την ακτή της Κροατίας!

Όταν υιοθετείς ένα ημίαιμο κοιτάς μόνο την προσωπικότητα και όχι χαρακτηριστικά φυλής. Αυτό έχει αν αποτέλεσμα να μην έχετε προσδοκίες από τον σκύλο και έτσι κάθε στοιχείο της προσωπικότητας τους που θα ανακαλύπτετε θα σας εκπλήσσει ευχάριστα!

Τέλος, το 75% των σκύλων που καταλήγουν σε καταφύγια σκύλων είναι ημίαιμα. Με το να πάρετε ένα ημίαιμο σκυλάκι, δίνετε σπίτι σε ένα σκύλο που πραγματικά το χρειάζεται!

Πηγή:

http://dogtime.com/dog-breeds/mutt#/slide/1

Σκύλοι προς υιοθεσία:

989 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page