top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Πότε κάνει "πολύ κρύο" για έναν σκύλο;


i pet taxi blog σκύλος και κρύος καιρός προστασία

Τον τελευταίο καιρό το κρύο έχει γίνει τσουχτερό και ο ηλικιωμένος σκύλος μου ο Lester φαίνεται να το αντιπαθεί όσο και εγώ. Κάνει την ανάγκη του βιαστικά και τρέχει πίσω στο σπίτι στο ζεστό του κρεβατάκι.

Τα παιδιά μου από την άλλη μπορούν να παίζουν στο κρύο με τις ώρες χωρίς να παραπονιούνται ποτέ ότι κρυώνουν.

Μία κοινή απορία αυτή την εποχή είναι "Πόσο είναι το πολύ κρύο;" Η απάντηση είναι αρκετά περίπλοκη, αλλά την τελευταία εβδομάδα κάτι συνέβη και ξεδιάλυνε τα πράγματα για εμένα. Καθώς άφηνα την μικρότερη κόρη μου στον παιδικό, παρατήρησα έναν πίνακα με χρωματικό κώδικα και σενάρια που βοηθούσε τους δασκάλους να αποφασίσουν αν θα βγάλουν έξω τα παιδιά. Ο πίνακας χρησιμοποιούσε ως κριτήρια την θερμοκρασία, τον άνεμο και τη βροχή και διαμόρφωνε τα αποτελέσματα σε 3 χρωματικούς κώδικες (πράσινο: οκ ασφαλές, πορτοκαλί : με επιφύλαξη, κόκκινο: μη ασφαλές). Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να φτιάξω έναν τέτοιον πίνακα για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων,

Ευτυχώς στο Tuft Univertsity είχαν ήδη αναπτύξει ένα σύστημα για τους επαγγελματίες της προστασίας των ζώων το οποίο χρησιμοποίησα ως βάση. Το σύστημα του Tuft University για τη διαβίωση και υγεία των ζώων (TACC) αφορά σε θέματα υγείας, περιβάλλοντος και ασφαλής καιρικές συνθήκες για τους σκύλους. Χρησιμοποίησα αυτά τα δεδομένα για να φτιάξω ένα ευκολονόητο πίνακα όπου αναλόγως την θερμοκρασία και το μέγεθος του σκύλου ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να δει για το αν είναι ασφαλές για τον σκύλο του να είναι έξω!

Μεταφρασμένο άρθρο της Dr. Kim Smyth μέλος της κτηνιατρικής ομάδας του PetPlan

Δείτε στον πίνακα πότε είναι ασφαλές να βγάζετε τον σκύλο σας έξω, βάση του μεγέθους σκύλου και της θερμοκρασίας έξω!

269 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page