top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Κάντε ποδήλατο με τον σκύλο σας με ασφάλεια


σκύλος ποδήλατο λουρί επέκταση ποδηλάτου

Είστε ένας δεινός ποδηλάτης αλλά κάθε φορά που αφήνετε τον σκύλο σας πίσω για να πάτε να χαρείτε μια βόλτα με το ποδήλατο σας νοιώθετε ενοχές; Ίσως ανησυχείτε ότι δεν θα μπορεί να σας ακολουθήσει ή ότι το λουρί του θα μπλεχτεί στις ρόδες ή ότι θα σας πετάξει κάτω ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να κάνετε ποδήλατο με τον σκύλο σας και παρακάτω ακολουθούν τα βασικά που θα χρειαστείτε: Εξετάσεις ετοιμότητας Αν ο σκύλος έχει την αντοχή και την ενέργεια για να σας ακολουθεί με το ποδήλατο σε μία μεγάλη βόλτα είναι ότι καλύτερο! Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τον γυμνάσετε. Αλλά ακόμη και αν ο σκύλος σας δείχνει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας πριν τον συμπεριλάβετε σε μία νέα απαιτητική δραστηριότητα όπως το τζόκινγκ ή το ποδήλατο. Πρέπει πρώτα να σιγουρευτείτε πως ο σκύλος σας δεν έχει κάποια υποβόσκουσα κατάσταση υγείας που θα επιδεινωθεί με την έντονη άσκηση. Επίσης, αν ο σκύλος σας είναι υπέρβαρος, αυτή δεν είναι μια κατάλληλη άσκηση για να τον ξεκινήσετε ίσως θα χρειαστεί να του αυξήσετε την ένταση σταδιακά ξεκινώντας από κάτι πιο ήπιο.

Αφού πάρουμε το οκ από τον γιατρό ότι ο σκύλος μας είναι έτοιμος και ικανός για αυτή την άσκηση, ας εξοπλιστούμε :

Η λίστα με τα απαραίτητα:

για έξτρα ασφάλεια τη νύχτα

Η προσαρμογή του σκύλου: Αν ο σκύλος σας δεν έχει ξαναδεί ποδήλατο ξεκινήστε κάνοντας μια βόλτα με τον σκύλο και το ποδήλατο κυλώντας το δίπλα σας. Έτσι ο σκύλος θα μάθει να κινείται δίπλα στο ποδήλατο. Προσπαθήστε η βόλτα να είναι μικρή και από προσβάσιμα στρωτά μονοπάτια. (πχ, πεζόδρομος, χωματόδρομος χωρίς πολύ κίνηση, πλατείες κλπ)

Όσο θα κάνετε αυτές τις αρχικές βόλτες εξασκηθείτε στις εντολές που θα χρησιμοποιείται με το ποδήλατο, όπως πιο σιγά, στροφή, σταμάτα, ή να επαναφέρετε τον σκύλο όταν η προσοχή του αποσπάται από εσάς. Χρησιμοποιήστε συγκεκριμένες μικρές λέξεις. Σύντομα θα εκτελεί αυτόματα αυτές τις εντολές. Μην περιμένετε ο σκύλος σας τις πρώτες φορές να είναι ικανός να τρέξει μεγάλες αποστάσεις, οι σκύλοι χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν σε ένα πρόγραμμα άσκησης. Ξεκινήστε με μικρές αποστάσεις και ταχύτητες. Καθώς ο σκύλος συνηθίζει αυξάνετε σταδιακά την ταχύτητα και την απόσταση βάση των δυνατοτήτων του. Παρατηρείτε τον σκύλο και αν οποιαδήποτε στιγμή τον δείτε να είναι κουρασμένος, να αναπνέει έντονα, να βήχει ή να χάνει την ισορροπία του (αυτά είναι σημάδια υπερθερμίας) επικοινωνήστε με κτηνίατρο. Αν επίσης δείτε ότι ο σκύλος μειώνει ταχύτητα μόνος του, κάντε ένα διάλειμμα και δώστε του να πιει νερό. Θυμηθείτε δεν είναι αγώνας. Κάντε πετάλι με ρυθμό που ο σκύλος θα μπορεί να σας ακολουθεί εύκολα. Παρακολουθείτε τον σκύλο συνέχεια. Οποιοδήποτε απόσπαση της προσοχής του (άλλο ζώο, σκύλος ή άνθρωπος) που θα τον κάνει να σας τραβήξει μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό και στους δυο σας.

Καθ' όλη τη διάρκεια και κατά τα διαλείματα φροντίστε να επιβραβεύετε τον σκύλος σας που είναι τόση καλή συντροφιά στη βόλτα με το ποδήλατο!

Καλές βόλτες, πάντα με ασφάλεια!

57 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page