top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Σκύλος μόνος στο σπίτι. Tips για να είναι ασφαλής!


σκύλος μόνος στο σπίτι πως να είναι ασφαλής ο σκύλος όταν λείπετε από το σπίτι

Θα θέλατε να παίρνετε παντού τον σκύλο σας όπου κι αν πηγαίνετε και να μην τον αφήνετε μόνο του ποτέ. Επειδή όμως αυτό δεν είναι εφικτό παρακάτω ακολουθούν μερικές πρακτικές συμβουλές για να είστε σίγουροι πως ο σκύλος σας θα είναι ασφαλής και ευτυχής τις ώρες που είναι μόνος στο σπίτι!

1. Βάλτε όρια

Κάποιοι ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν κλουβί, κάποιοι όχι. Οι υποστηρικτές του κλουβιού, πιστεύουν πως βοηθά έναν αγχωμένο σκύλο να χαλαρώσει και να είναι ασφαλής τις ώρες που μένει μόνος. Από την άλλη, κάποιοι ιδιοκτήτες πιστεύουν πως είναι καλύτερα για τον σκύλο να κινείται ελεύθερος στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μπουν όρια ως προς τους χώρους που θα μπορεί να έχει πρόσβαση ο σκύλος, κλειδώνοντας κάποια δωμάτια ή τοποθετώντας παιδικά κάγκελα ασφαλείας για να απομονώσετε κάποιους χώρους.

2. Πριν φύγετε

Μια γρήγορη βόλτα για να κουραστεί και να αποβάλλει τη συσσωρευμένη ενέργεια που θα εκτόνωνε στο σπίτι. Επίσης ένα κονγκ γεμιστό με παγωμένο φυστικοβούτυρο ( ή οποιοδήποτε παιχνίδι μάσησης) θα τον κρατήσει απασχολημένο και είναι ιδανική λύση για σκύλους με ελαφρύ άγχος αποχωρισμού. Αν ο σκύλος έχει έντονο άγχος αποχωρισμού ίσως να χρειάζεται τη βοήθεια εκπαιδευτή.

3. Πρόληψη

Οι σκύλοι είναι έξυπνοι. Οι σκύλοι που βαριούνται ακόμη εξυπνότεροι! Πάντα να είστε ένα βήμα μπροστά από τον σκύλο σας. Ασφαλίστε το σπίτι όπως θα κάνατε για ένα μικρό παιδί. Ασφαλίστε ντουλάπια με απορρυπαντικά, ψυγείο, μπάνιο κτλ. Οι σκύλοι έχουν την ικανότητα να ανοίγουν ντουλάπια και πόρτες καθώς και να προσεγγίζουν απαγορευμένα μέρη όταν κανείς δεν τους επιβλέπει (πχ. σκουπίδια, ντουλάπι με λιχουδιές, τουαλέτα κλπ)

4. Μια ακόμη συμβουλή

Κάποιοι σκύλοι αρέσκονται να ψαχουλεύουν τα σκουπίδια, ιδίως όταν δεν είστε παρόντες για να τους φωνάζετε να μην το κάνουν! Φεύγοντας από το σπίτι φροντίστε να πάρετε μαζί και τα σκουπίδια!

5. Και ακόμη μία

Αν στον σκύλο σας αρέσει το μασούλημα, φροντίστε να μην έχει πρόσβαση σε ηλεκτρικά καλώδια, για ευνόητους λόγους!

6. Τελευταία συμβουλή

Στο εξωτερικό πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων έχουν στο πορτοφόλι τους μία κάρτα σαν αυτή για την περίπτωση που κάτι τους συμβεί.

(Η κάρτα λέει : Ο σκύλος μου είναι μόνος στο σπίτι, αν είμαι τραυματισμένος ή άρρωστος παρακαλώ επικοινωνήστε με τα άτομα που αναγράφονται στο πίσω μέρος για να τον φροντίσουν)

Κάθε σκύλος είτε ενήλικας είτε κουτάβι, θα χρειαστεί να μείνει μόνος του, με καλό σχεδιασμό, εκπαίδευση και πρόληψη μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο σκύλος σας θα σας περιμένει στο σπίτι ασφαλής και ευτυχής!

32 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page