top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Πάρτε τα κατοικίδια στη δουλειά σας!


κατοικίδια στη δουλειά πρόγραμμα ΕΛλάδα

Είναι μια πολύ γνωστή πρακτική στο εξωτερικό, οι εργαζόμενοι να φέρνουν το κατοικίδιο τους στη δουλειά. Η Purina φέρνοντας το πρόγραμμα #petsatwork στην Ελλάδα παρέχει υλικό και πληροφορίες τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους εργοδότες που ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν το μοντέλο αυτό στο χώρο εργασίας.

Αν επισκεφθείτε τη σελίδα της purina Καλύτερα μαζί > Κατοικίδια στη δουλειά

θα βρείτε πλούσιο υλικό, κατευθυντήριες γραμμές και μια εργαλειοθήκη με έντυπα που τυχόν θα χρειαστείτε.

Αν είστε υπάλληλος, μπορείτε να βρείτε έναν οδηγό για το πως να προσεγγίσετε και να προτείνετε το μοντέλο αυτό στη διεύθυνση της εταιρίας σας.

Αν είστε εργοδότης θα βρείτε όλες τις χρήσιμες νομικές και διαδικαστικές πληροφορίες.

Αν δεν έχετε πειστεί ακόμη, παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τα πλεονεκτήματα από την παρουσία κατοικίδιων στο χώρο εργασίας σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Virginia Commonwealth University.

Τα πλεονεκτήματα:

1.Αύξηση της παραγωγικότητας

Οι ατελείωτες ώρες εργασίας και η εξάντληση των εργαζομένων έχουν σαν αποτέλεσμα τη μειωμένη απόδοση, τα πολλά λάθη, το μπλοκάρισμα του μυαλού. Πολλές μεγάλες εταιρίες έχουν αναπτύξει λογισμικά που παρακινούν τους εργαζόμενους σε τακτά και μικρά διαλείμματα. Η έρευνα όμως δείχνει ότι οι σκύλοι λειτουργούν ακόμη καλύτερα από τέτοια λογισμικά, αφού από τη φύση τους συμβάλλουν στα συχνά μικρά διαλείμματα του εργαζόμενου καθώς και στο να σηκώνεται συχνότερα από την καρέκλα του.

2.Τα κατοικίδια προάγουν τη δημιουργικότητα

Το να δουλεύει ο εργαζόμενος σε μια εταιρία που υπάρχουν κατοικίδια του δίνει την αίσθηση πως δουλεύει σε μια εταιρία με διαφορετική κουλτούρα, μία εταιρία έξω από τα συνηθισμένα!

Αυτό τον κάνει να βγάζει τον πιο δημιουργικό εαυτό του και να σκέφτεται έξω από το κουτί.

Τα συχνά διανοητικά διαλείμματα που κάνει με τον σκύλο, τον χαλαρώνουν, και γεμίζουν τις μπαταρίες του κάνοντας τον δημιουργικό, παραγωγικό και με καλή διάθεση!

3.Είναι ο συνδετικός κρίκος του γραφείου

Ένας σκύλος λειτουργεί σαν συναισθηματική κόλλα ανάμεσα στους εργαζόμενους βοηθώντας του να δεθούν και να περνούν περισσότερο χρόνο μεταξύ τους!

4. Προάγει την υγεία των εργαζομένων, μειώνοντας τις άδειες λόγω ασθένειας

Είτε το πιστεύετε είτε όχι είναι δεκάδες οι επιστημονικές έρευνες που δείχνουν πως η παρουσία ενός σκύλου μειώνει το άγχος, την κατάθλιψη και τα ποσοστά κορτιζόνης παράγοντες δηλαδή που χτυπούν το ανοσοποιητικό και το άτομο αρρωσταίνει ευκολότερα. Έχοντας ένα σκύλο να ανεβάζει τη διάθεση των εργαζόμενων, προστατεύεται το ανοσοποιητικό τους σύστημα και έτσι αρρωσταίνουν λιγότερο!

5.Μείωση του στρες

Τις ημέρες που επικρατεί πανικός στο γραφείο ο σκύλος είναι ένα συναισθηματικό μαξιλάρι αποδοχής και τρυφερότητας. Όσες εταιρίες έχουν σκύλους στο χώρο εργασίας έχουν παρατηρήσει ότι αυτό ενισχύει την συγκέντρωση των εργαζόμενων καθώς και το αίσθημα ικανοποίησης από τη δουλειά τους.

Περισσότερα

11 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page