top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Tips για τη ζέστη.


πως να βοηθήσω τον σκύλο μου να δροσιστεί στον καύσωνα

Έξυπνες οικονομικές λύσεις για να βοηθήσουμε τον σκύλο μας να δροσιστεί τις ημέρες του καλοκαιριού που έχει καύσωνα και μέτρα προφύλαξης για να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Για τη δροσιά του

1, Μια παιδική πισίνα (τιμές από 4-20€)

Γεμίστε του μια παιδική πισινά με δροσερό νερό σε ένα σκιερό μέρος της αυλής ή της βεράντας σας και προσφέρετε στον σκύλο σας αρκετή ώρας δροσιάς και ψυχαγωγίας. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και τα παιχνιδάκια του.

2. Πολλά μπολ νερό

Τοποθετήστε μερικά ακόμα μπολ με νερό σε διάφορα σημειά του σπιτιού ή της αυλής και προσθέστε κι ένα δύο παγάκια, θα τον βοηθήσετε να ρίξει τη θερμοκρασία του σώματος του.

3. Παγωτολιχουδιές

To ίντερνετ είναι γεμάτο συνταγές για παγωμένες λιχουδιές για σκύλους που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. ( Google search : "frozen dog treats"). Μερικές μόνο ιδέες.

Χυμοί φρούτων (κατά προτίμηση με χαμηλά σάκχαρα). Τοποθετήστε σε παγοκύστες ή φορμάκια σιλικόνης στην κατάψυξη και προσφέρετε τα στον σκύλο σας.

Παιδική τροφή. Τα βαζάκια με κρέμα από κρέας και λαχανικά. Τοποθετήστε στην κατάψυξη σε παγοκύστες ή φορμάκια και δώστε μια ανάσα δροσιάς στον σκύλο σας.

Ζωμός κρέατος ή από κονσέρβα. Τοποθετήστε στην κατάψυξη και προσφέρετε στον σκύλο. Θα τον δροσίσει και θα τον ενυδατώσει ταυτόχρονα.

4. Σκιά

Φροντίστε να παρέχετε στον σκύλο σας τη δυνατότητα να έχει πρόσβαση σε μέρος με δροσιά και σκιά

Για την ασφάλεια του

1. Να είστε σε επιφυλακή για συμπτώματα υπερθερμίας

2. Μην αφήνετε τον σκύλο σε κλειστό αυτοκίνητο

3. Πριν αφήσετε έναν σκύλο να περπατήσει σε ένα πεζοδρόμιο ή μια άσφαλτο, τοποθετήστε το χέρι σας. Αν δεν μπορείτε να αντέξετε την θερμοκρασία, ούτε ο σκύλος σας μπορεί και είναι πιθανό να πάθει εγκαύματα στις πατούσες του αφού δεν φορά παπούτσια!

4. Λάβετε υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες τις φυλής τους (πχ. τα bulldog είναι πιο ευπαθή στην ζέστη)

5. Για οποιοδήποτε ανησυχητικό σημάδι, επισκεφτείτε ή επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο σας.

6. Σκεφτείτε πως όταν ζεσταίνεστε εσείς, ζεσταίνονται και αυτά!

σκύλος καλοκαίρι ζέστη προστασία

178 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page