top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Νέο κουτάβι στο σπίτι. Η λίστα με τα απαραίτητα!


νέο κουτάβι στο σπίτι η λίστα με τα απαραίτητα

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τα απαραίτητα για το νέο σας κουτάβι.

1. Κατάλληλου Μεγέθους σπιτάκι. Στους σκύλους αρέσει η άνεση και η ασφάλεια από έναν δικό τους χώρο όπου μπορούν να κουλουριάζονται. Ιδανικά το σπιτάκι θα έχει 3 πλευρές και μία μπροστινή ανοιχτή απ' όπου το κουτάβι θα μπορεί να βλέπει. Είναι πολύ σημαντικό το κλουβί να έχει κατάλληλο μέγεθος για το κουτάβι σας. Αν ο χώρος είναι πολύ μεγάλος είναι πολύ πιθανό το κουτάβι να έχει κάποιο "ατύχημα" μέσα. Όπως επίσης δεν θα πρέπει να είναι πολύ μικρό για να μπορεί να σηκώνεται και να τεντώνεται. Μπορείτε να το στρώσετε κάτω με παλιά ρούχα ή πετσέτες για να το χρησιμοποιεί ως κρεβατάκι. Μην ξεχάσετε να βάλετε και μερικά παιχνίδια που μπορεί να μασήσει.

2. Πλέγμα κυκλικό Συνιστώνται τα πλέγματα που μπορούν να ταιριάξουν σε όλα τα τα μεγέθη ή σχήματα που μπορεί να χρειαστείτε. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως φραγμοί σε πόρτες ή χώρους που δεν θέλετε το κουτάβι να έχει πρόσβαση.

3.Εκπαιδευτική πάνα για σκύλους Είναι απαραίτητο για κουτάβια που δεν έχουν κάνει ακόμη εμβόλια και δεν μπορούν να βγουν έξω. Επίσης είναι ιδανικό για όσους δεν μπορούν να εκπαιδεύσουν το κουτάβι τους σε εξωτερικό χώρο.

4. Μασώμενα Παιχνίδια

Στα κουτάβια αρέσει να μασάνε τα πάντα (έπιπλα, παπούτσια,dvd). Εφοδιαστείτε με μασώμενα παιχνίδια και κάθε φορά που το πιάνετε να μασάει κάποιο αντικείμενο του σπιτιού μπορείτε να του δίνετε ένα παιχνίδι σαν εναλλακτική λύση. Συνιστούμε να ξεκινήσετε με μια μεγάλη ποικιλία καθώς κάθε ράτσα ελκύεται από διαφορετικές μυρωδιές και υφές. Θα χρειαστεί κάποιους πειραματισμούς μέχρι να βρείτε αυτό που αρέσει στο σκυλάκι σας. Ξεκινήστε με κόκαλα για κουτάβια, παιχνίδια με θορύβους, σχοινιά, πλαστικές μπαλίτσες μέχρι να βρείτε το αγαπημένο του.

5. Λουρί και κολάρο. Ακόμα κι αν δεν είναι έτοιμο να βγει βόλτα ακόμη, είναι καλό να εξοικειωθεί με το κολάρο και το λουρί και να συνηθίσει να το φορά. Αυτό που συνιστούμε είναι τα μαλακά σαμαράκια που δεν πνίγουν τον σκύλο.

6.Bitter apple spray

Ακόμη κι αν διαμορφώσετε τον χώρο σας για το κουτάβι θα υπάρχουν κάποια μέρη που δεν θέλετε να γλείφει ή να μασά (π.χ γωνίες επίπλων). Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα τα μέρη του σπιτιού, είναι άκακο και άοσμο για τους ανθρώπους αλλά έχει απαίσια και πικρή γεύση για τους σκύλους. Έτσι θα κρατήσετε τις περίεργες μουσούδες τους μακρυά από τα μέρη που επιθυμείτε.

7.Τροφή για κουτάβια και σκεύη φαγητού. Αυτό είναι αυτονόητο αφού ένα κουτάβι χρειάζεται να τρώει 3 φορές την ημέρα και πρέπει να έχει φρέσκο νερό. Εφοδιαστείτε με δύο ανοξείδωτα μπολ καθώς είναι τα πιο υγιεινά (δεν συγκεντρώνουν πολλά βακτήρια) σε σχέση με τα πλαστικά ή γυάλινα.

8.Καθαριστικό με ένζυμα Όσο καλά εκπαιδευμένο κι αν είναι ένα κουτάβι θα υπάρξουν ατυχήματα. Η διαφορά ενός καθαριστικού με ένζυμα από τα κοινά οικιακά καθαριστικά είναι πως αυτό θα εξαλείψει ακόμη και τις οσμές που ο σκύλος μπορεί να ανιχνεύσει. Έτσι δεν θα ξαναπάει σε αυτό το σημείο για την τουαλέτα του.Επίσης αποφύγετε καθαριστικά που περιέχουν αμμωνία, καθώς η αμμωνία για έναν σκύλο μυρίζει όπως τα ούρα και ως γνωστόν οι σκύλοι θα τα κάνουν πάλι σε ένα σημείο που μυρίζει σαν την τουαλέτα τους.

Πηγή: http://www.petmd.com/dog/puppycenter/adoption/evr_dg_new_puppy_checklist

Σχετικό άρθρο:

Προτείνουμε:

purina διατροφή για κουτάβι

 
1.623 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page