top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Κι όμως οι σκύλοι δεν νοιώθουν ενοχές!


σκύλος ψυχολογία, κι όμως οι σκύλοι δεν νοιώθουν ενοχές

Πιάσατε τον σκύλο σας στα πράσα και το ένοχο βλέμμα του σας ραγίζει την καρδιά ή σας κάνει να λυγίσετε και να ξεσπάσετε σε γέλια; Αν και αυτή είναι μια πολύ συχνή σκηνή για τους ιδιοκτήτες σκύλων και με μεγάλη απήχηση στο you tube, στην πραγματικότητα ο σκύλος σας δεν μετανιώνει για τις πράξεις του! Δεν αισθάνεται καν ενοχή!

Όταν οι σκύλοι βλέπουν ενόχληση και απόρριψη στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη τους ή ακούν θυμό και αρνητικότητα στην φωνή του, στεναχωριούνται και αντιδρούν με μορφασμούς λύπης (χαρακτηριστικό θλιμμένο πρόσωπο ή αυτό που λέμε guilty face!). Είναι επίσης πολύ πιθανό από εμπειρία να έχουν μάθει ότι θα έχουν αρνητικές συνέπειες και στεναχωριούνται και για αυτό.

Οι σκύλοι δηλαδή στεναχωριούνται επειδή τους έπιασαν και δεν νοιώθουν άσχημα που έκαναν κάτι κακό. Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός πως οι σκύλοι εμφανίζουν αυτή τη συμπεριφορά είτε έκαναν την πράξη είτε όχι. Αν ακούσουν, δουν ή βιώσουν οτιδήποτε αρνητικό από τη μεριά του ιδιοκτήτη τους ή αν υποψιαστούν τιμωρία αντιδρούν με αυτό το θλιμμένο ύφος (που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί..)

.

14 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page