top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Βελγικό Μαλινουά: Ένας σκύλος για δυνατούς λύτες


Το γοητευτικό και εκρηκτκό Βελγικό Μαλινουά είναι ένας συνδυασμός αντίθετων έντονων στοιχείων, πολύ υπάκουο, πολύ έξυπνο, πολύ πιστό και ταυτόχρονα πολύ ευαίσθητο και απαιτητικό με μια τάση προσκόλλησης στους ανθρώπους του. Και σε όλα αυτά προστίθεται η απίστευτη ενέργεια και οι σωματικές και διανοητικές του ικανότητες. Για το λόγο αυτό, πολλοί γνώστες και εκπαιδευτές συμβουλεύουν αρχάριους ιδιοκτήτες ή άτομα με πολυάσχολο πρόγραμμα να αποφύγουν αυτή τη φυλή.

Με λιγα λόγια, το malinois είναι ίσως από τα πιο καταπληκτικά σκυλιά, με απίστευτες εξωπραγματικές ικανότητες και αντοχές, αλλά χρειάζεται πολύ, πολύ, πολύ άσκηση, προκλήσεις, ποιοτικό χρόνο μαζί σας, προσοχή στον χειρισμό του -καθώς είναι πολύ ευαίσθητο και αν του βάλετε τις φωνές είναι κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτε και θα λειτουργήσει αντίστροφα- και φυσικά διαρκή εκπαίδευση. Ως γνήσιος ποιμενικός σκύλος, έχει ένφυτο το έσντικτο προστασίας και κτητικότητας και αν επιλέξετε ένα σκύλο malinois ως οικογενειακό σκύλο, δεν θα χρειαστεί καν να τον εκπαιδευσετε ως φύλακα -είναι στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Εσείς πιστεύετε ότι είστε έτοιμοι να βάλετε στη ζωή αυτόν τον τριχωτό ανεμοστρόβιλο στο ονομα Malinois?

Αυτοί οι τετράποδοι αθλητές είναι σαν τους πρωταθλητές του CrossFit του κόσμου των σκύλων, συνδυάζοντας νοημοσύνη, αφοσίωση και ακόρεστη όρεξη για περιπέτεια. Ας δούμε τον κόσμο του Μαλινουά και ας δούμε αν αυτή η φυλή ταιριάζει απόλυτα με τον ενεργό τρόπο ζωής σας:


1. Ο νέος σας GYM BRO:



Τα σκυλιά Μαλινουά είναι η ενσάρκωση της ενέργειας. Δεν είναι ο τύπος σκύλου που τεμπελιάζει στον καναπέ να δείτε netflix. To malinois σας θα προτιμούσε να τρέξετε μαζί 5 με 10 χιλιόμετρα για την πλάκα σας και μετά για επιδόρπιο να κάνετε προπόνηση και στο σαλόνι σας. Με οποιοδήποτε άθλημα κι αν ασχολείστε το malinois θα χαρεί να περνά χρόνο μαζί σας και να σας εμψυχώνει με την αστείρευτη ενέργεια του. Έτσι, αν ψάχνετε για έναν σύντροφο γυμναστικής τόσο αφοσιωμένου όσο εσείς, ένα Μαλινουά μπορεί να είναι απλώς η αδελφή ψυχή σας.



2.Ομορφιά και Εξυπνάδα



Σίγουρα, τα Μαλινουά μπορεί να είναι όμορφα μυώδη γοητευτικά σκυλιά, αλλά είναι επίσης απίστευτα έξυπνα. Είναι οι Αινσταιν του βασιλείου των σκύλων, πάντα πρόθυμοι να μάθουν και να κατακτήσουν νέα κόλπα. Αυτό τους καθιστά τέλειους υποψήφιους για δραστηριότητες προπόνησης και ευκινησίας. Ένα βαριεστημένο Μαλινουά είναι σαν μια ωρολογιακή βόμβα, επομένως είναι απαραίτητο να κρατούν το μυαλό τους απασχολημένο με δύσκολες εργασίες.


3.Διατροφή και φροντίδα:



Ακριβώς όπως και εσείς, το Malinois σας αξίζει μια καλά ισορροπημένη διατροφή. Επιλέξτε συνταγές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες που συμβαδίζουν με τον ενεργό τρόπο ζωής τους. Όσο για την περιποίηση της επιδερμίδας -καθώς είναι ποιμενικοί και φτιαγμένοι για έξω- έρχονται με ενσωματωμένο γούνινο παλτό! Το τακτικό βούρτσισμα θα βοηθήσει στη διατήρηση της κομψής τους εμφάνισης και θα διατηρήσει το τρίχωμα υγιές.


4. Πως να δεθείτε με το Malinois σας:



Η δημιουργία ενός ισχυρού δεσμού με έναν Μαλινουά απαιτεί προσπάθεια, υπομονή και καλές γνώσεις ψυχολογίας. Τα malinois καθώς συνδυάζουν ευαισθησία, ανάγκη για υπακοή, αγάπη για την εργασία και τεράστια εξυπνάδα μπορεί να είναι μια μικρή πρόκληση το να σας δεχθούν. Παρακινούται μόνο με θετική εκπαίδευση και παιχνίδι και ποτέ με το να τους επιβληθείτε με έντονους τρόπους. Μην ξεχνάτε είναι τόσο χαρισματικά και δυνάτα σκυλιά και θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα αν είστε σκληροί μαζί τους. Είναι σαν να προσπαθείτε να επιβλήθείτε σε κάποιον καλύτερο σας :). O σκύλος αυτός, πρέπει να το θέλει να κάνει κάτι και από τη φύση του θέλει να υπακούει και να βοηθά τον ιδιοκτήτη του, ευτυχώς το παιχνίδι και η επιβράβευση είναι σαν την Αχίλλειο πτέρνα τους αφού είναι τα μόνα που λειτουργούν σε αυτά τα σκυλιά και τα ίδια αγαπούν να μαθαίνουν και να εκπαιδεύονται με αυτόν τον τρόπο. Η εκπαίδευση θετικής ενίσχυσης και το να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί θα δημιουργήσουν μια άρρηκτη σύνδεση. Μετά από όλα, αυτά τα σκυλιά ευδοκιμούν στη συντροφικότητα και την ομαδική εργασία.





Αν λοιπόνείτε έτοιμοι για ένα γεμάτο περιπέτειες ταξίδι με έναν σκύλο σύντροφο που είναι τόσο ενθουσιώδης με τη ζωή όσο κι εσείς, ένα Μαλινουά μπορεί να είναι η τέλεια προσθήκη στη ζωή σας. Η ανατροφή ενός Μαλινουά θα σας κρατήσει σε εγρήγορση,απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια αλλά οι ανταμοιβές είναι απεριόριστες.


120 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page