top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Πως φροντίζουμε τις πατούσες του σκύλου


φροντίδα πατούσα σκύλου | i pet taxi | Αθήνα

Οι πατούσες του σκύλου έχουν ευαισθησίες και ανάγκες που χρειάζεται οι ιδιοκτήτες να λάβουν σοβαρά υπόψη. Για παράδειγμα, ένας σκύλος που περπατά μια μέρα του καλοκαιριού σε καυτή άσφαλτο νοιώθει ότι θα νοιώθαμε κι εμείς αν περπατούσαμε ξυπόλυτοι και είναι πολύ πιθανόν να πάθει έγκαυμα. Ομοίως χρειάζεται φροντίδες όπως το κόψιμο των νυχιών, το καθάρισμα και η ενυδάτωση. Ας δούμε αναλυτικά πως μπορούμε να φροντίσουμε για τις πατούσες του σκύλου μας:

# Πεντικιούρ

Αν ο σκύλος σας περνά από πλακάκι και ακούτε κλικ κλικ τα νύχια του ή γλιστράει συχνά, τότε σημαίνει ότι χρειάζονται κόψιμο. Τα νύχια του σκύλου ίσα που πρέπει να ακουμπούν το έδαφος, ομοίως και οι τρίχες ανάμεσα . Αν ο σκύλος δεν συνεργάζεται ή εσείς φοβάστε να το κάνετε, ένας κτηνίατρος ή κέντρο καλλωπισμού μπορεί να αναλάβει να το κάνει.

# Σκασμένες Πατούσες

Οι πατούσες του σκύλου που είναι υπερβολικά ξηρές συχνά, ανοίγουν, σκάνε και πολλές φορές αιμορραγούν. Χρειάζεται να απλώσετε μια ενυδατική στις πατούσες κάνοντας απαλό μασάζ. Προσοχή όμως μη χρησιμοποιήσετε λοσιόν για ανθρώπους καθώς μπορεί να μαλακώσει τις πατούσες παραπάνω από το φυσιολογικό και να οδηγήσει σε χειρότερα προβλήματα. Αναζητήστε προϊόντα ειδικά για σκύλους πχ. "pad moisturizer".

# Καλοκαιρινή φροντίδα

Οι σκύλοι νοιώθουν τη ζέστη στις πατούσες τους περίπου όπως εμείς. Φροντίστε να μην τον περνάτε από καυτή άσφαλτο ή άμμο. Αν ωστόσο παρατηρήσετε έγκαυμα στις πατούσες, πλύνετε με πολύ νερό και ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι και τυλίξτε απαλά με μία γάζα. Μία καλή λύση - όχι ευρέως διαδεδομένη στην Ελλάδα- είναι τα μποτάκια σκύλου που προστατεύουν τις πατούσες του σκύλου από καυτές, επικίνδυνες ή παγωμένες επιφάνειες

# Κοψίματα και εκδορές

Πολύ συχνά ο σκύλος κάτι θα πατήσει, κάπου θα γδάρει την πατούσα και θα χρειαστεί να του δώσετε τις πρώτες βοήθειες. Πλύνετε με αντιβακτηριδιακό σαπούνι την πατούσα που τραυματίστηκε για να καθαρίσει, απλώστε αντιβακτηριδιακή κρέμα και τυλίξτε με καθαρή γάζα.

Και όπως πάντα να ζητάτε πάντα πρώτα τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας.

Πηγή: http://iheartdogs.com/5-must-know-tips-for-taking-care-of-your-dogs-paws/

824 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page