top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Γιατί να δώσετε καρότα στον σκύλο σας


Γιατί να δώσετε καρότα στον σκύλο σας |i pet taxi

Αν ψάχνετε για ένα υγιεινό σνακ που κάνει καλό στον σκύλο σας, είναι φτηνό και υπάρχει στο ψυγείο σας τότε πρέπει αμέσως να εντάξετε το καρότο στη διαίτα του σκύλου σας!

Οι λόγοι:

1. Κάνουν καλό στη στοματική υγιεινή

Μασουλώντας ένα τραγανό ωμό καρότο γίνεται μηχανικός καθαρισμός των δοντιών του σκύλου. Σημειώστε ότι οι σκύλοι τρελαίνονται για την γλυκιά γεύση του καρότου!

2. Χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες

Αν ο σκύλος σας είναι τσουπωτος, τότε τα καρότα είναι η ιδανική επιλογή σνακ για να μειώσετε το σύνολο των θερμίδων και των λιπαρών που λαμβάνει!

3. Τακτική επίσκεψη στην τουαλέτα

Τα καρότα με τις φυτικές ίνες τους συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου με αποτέλεσμα ο σκύλος να επισκέπτεται τακτικά την τουαλέτα χωρίς προβλήματα!

4. Βήτα Καροτένιο

Το βήτα καροτένιο είναι αντιοξειδωτικό και πρόδρομο της βιταμίνης Α. Για να πάρει όμως ο σκύλος το βήτα καροτένιο και άλλες ουσίες θα πρέπει να καταναλώσει τα καρότα βρασμένα. Αυτό γιατί δεν μπορεί να χωνέψει το τοίχωμα κυτταρίνης των καρότων

5. Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α εκτός από τα μάτια προάγει την γενική υγεία του σκύλου μας βοηθώντας το ανοσοποιητικό του και χαρίζοντας υγιές τρίχωμα και δέρμα.

Πάντα να συμβουλεύεστε τον κτηνίατρο σας πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή ή προσθήκη στη διαίτα του σκύλου σας.

Πηγή:

http://www.redbarninc.com/blog/the-top-5-reasons-to-include-carrots-in-your-dogs-diet/

757 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page