top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Πως σταματάμε ένα σκύλο που τρώει ότι βρίσκει στο έδαφος;

Έγινε ενημέρωση: 19 Ιουλ 2022


Αν μάθετε στον σκύλο σας να μην λειτουργεί ως ηλεκτρική σκούπα στις βόλτες σας θα γλιτώσετε κόπο, χρόνο και πιθανά έξοδα κτηνιάτρου.

1 στα 10 αντικείμενα που θα φάει ο σκύλος από το έδαφος πιθανόν να είναι τοξικό, δηλητηριώδες( πχ. φόλα) ή να του προκαλέσει άλλα προβλήματα (πχ. εσωτερικό τραυματισμό ).

Ένας στους δύο σκύλους που δηλητηριάζεται από κάτι που έφαγε εκτός σπιτιού δεν καταφέρνει να επιβιώσει!

Αν και τα περισσότερα πράγματα που θα καταβροχθίσει από κάτω μπορεί να είναι αβλαβή και πιθανότατα νόστιμα και ενδιαφέροντα για τον σκύλο σας, κάποια από αυτά είναι επικίνδυνα όπως για παράδειγμα τα αποτσίγαρα. Το να μην τρώει πράγματα από κάτω είναι επίσης ένδειξη "καλής ανατροφής" και "καλής εκπαίδευσης". Είναι ωραίο για παράδειγμα όταν τρώτε ένα σακουλάκι πατατάκια να μην φοβάστε να τα αφήσετε μόνα τους στο δωμάτιο...

Αυτό που χρειάζεται είναι να μάθετε στον σκύλο σας, την εντολή "ΑΣΤΟ".

Βήματα εκπαίδευσης εντολής "ΑΣ'ΤΟ"

Βήμα #1 -

Ρίξτε μια λιχουδιά στο πάτωμα αρκετά κοντά σας ώστε να μπορείτε να προλάβετε πριν την πάρει ο σκύλος. Όταν ρίξετε την λιχουδιά πείτε στον σκύλο "ΑΣΤΟ" και πατήστε πάνω στη λιχουδιά με το πόδι σας. Όταν εγκαταλείψει την προσπάθεια να πάρει τη λιχουδιά και σας κοιτάξει επιβραβεύστε τον με μία άλλη λιχουδιά και πείτε του μπράβο και άλλους επαίνους. Μην του δώσετε όμως τη λιχουδιά που είναι κάτω από το πόδι σας!

Βήμα #2 -

Συνεχίστε αυτό το βήμα πετώντας τη λιχουδιά σε διαφορετικά μέρη κάθε φορά αλλά αρκετά κοντά σας για να τον εμποδίζετε να το πάρει. Όταν αρχίσει να καταλαβαίνει τι ζητάτε από αυτόν και κοιτά εσάς αντί για τη λιχουδιά του πατώματος όταν του λέτε "ἉΣΤΟ" τότε μπορείτε να αρχίσετε να αφήνετε τη λιχουδιά ακάλυπτη όταν τη πετάτε. Αν και τότε αγνοεί τη λιχουδιά στην εντολή σας ΆΣΤΟ" είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

Βήμα #3 -

Αφήστε διάφορες λιχουδιές, σε διάφορα σημειά της εκπαιδευτικής διαδρομής που σκοπεύετε να κάνετε χωρίς να σας δει ο σκύλος σας. Στη συνέχεια φορέστε ένα λουρί στον σκύλο και ξεκινήστε να τον κάνετε βόλτα σε αυτή την διαδρομή, περνώντας από τα μέρη που αφήσατε τις λιχουδιές. Όποτε δείχνει ενδιαφέρον για τις λιχουδιές στη διαδρομή, να του λέτε την εντολή "ἉΣΤΟ"

Βήμα #4 -

Επαναλάβετε τη διαδικασία με τον σκύλο χωρίς λουρί. Συνεχίζοντας να του λέτε ΑΣΤΟ κάθε φορά που βρίσκει φαγητό ή κάτι ενδιαφέρον στο έδαφος θα μάθει ότι θα πρέπει να αγνοήσει οτιδήποτε είδε ή μύρισε εκεί. Όταν δείτε ότι ενδιαφέρεται πλέον λιγότερο για πράγματα που βρίσκει στο έδαφός ελαττώστε την εντολή και όταν πλέον γίνει τελείως αδιάφορος και είναι ξεκάθαρο πως δεν σκοπεύει να φάει ή να πλησιάσει τίποτα από κάτω, σταματήστε τελείως την εντολή.

Συγγραφέας :Stephanie Dube Dwilson

556 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page