top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Αγγλικό Σέττερ: Ο τζέντλεμαν του σκυλόκοσμου


Αγγλικό Σέττερ: Ο τζέντλεμαν του σκυλόκοσμου i pettaxi blog 23

To American Kennel Club περιγράφει το Αγγλικό Σέττερ ως τον τζέντλεμαν του σκυλόκοσμου και όχι άδικα. Πρόκειται για έναν σκύλο φιλικό, γλυκό, ήμερο, μειλίχιο, χαρούμενο και πραγματικά μεταξένιο!

Κύρια Χαρακτηριστικά:

-Αθλητικός κυνηγετικός σκύλος με καταγωγή από την Αγγλία

-Είναι ιδανικός για οικογένεια καθώς αγαπάει τους ανθρώπους και τα πάει τέλεια με τα παιδιά

-Θυμούνται πρόσωπα και καταστάσεις για πολύ καιρό και πολύ συχνά χαιρετούν με χαρά ανθρώπους που έχουν να δουν πολύ καιρό σαν να μην πέρασε μια μέρα!

-Είναι κοινωνικά, πολύ γλυκά και αποζητούν την παρέα των ανθρώπων όλων των ηλικιών.

-Θέλουν να τα συμπεριλαμβάνουν σε όλες τις δραστηριότητες της οικογένειας και το μέγεθος τους επιτρέπει τη μεταφορά τους με το αυτοκίνητο.

-Είναι αθλητικοί και αποτελούν τον ιδανικό σύντροφο για το τζόκινγκ και τις πεζοπορίες σας.

-Καθώς τα Αγγλικά Σέτερ αγαπούν πάρα πολύ τους ανθρώπους και είναι τρομερά φιλικά και ευγενικά δεν είναι κατάλληλα για σκύλοι φύλακες εκτός αν θέλετε κάποιος να καλωσορίσει τους απρόσμενους επισκέπτες!

-Χρειάζονται πολύ άσκηση και την παρέα ανθρώπων και άλλων ζώων για να είναι ευτυχή.

-Είναι πολύ ευαίσθητοι σκύλοι με μνήμη ελέφαντα και δεν θα ξεχάσουν ποτέ μια κακή συμπεριφορά απέναντί τους. Αν και αγαπούν πολύ τους ανθρώπους και είναι πολύ έξυπνα δεν είναι τόσο εύκολη η εκπαίδευση τους καθώς είναι ευαίσθητα, ξεροκέφαλα και με χαμηλή την ανάγκη να ικανοποιήσουν τους άλλους. Φερθείτε τους με λεπτότητα, ευγένεια και υπομονή!

-Είναι πολύ σημαντικό να εκπαιδευτεί και κοινωνικοποιηθεί από μικρή ηλικία γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να διορθώσουμε μια κακή συμπεριφορά ή ταμπεραμέντο σε ένα ενήλικο Αγγλικό Σέτερ σε αντίθεση με άλλες ράτσες όπως πχ. τα πιτμπουλ που εκπαιδεύονται εύκολα και ως ενήλικες.

-Δεν αντέχουν την μοναξιά. Δεν συνίσταται να μεγαλώσουν σε σπίτι όπου θα μένουν μόνα τους όλη μέρα γιατί γίνονται καταστροφικά και γαυγίζουν ή ουρλιάζουν συνέχεια.

-Εκτός από τη μοναξιά μπορεί και η βαρεμάρα να οδηγήσει ένα αγγλικό σετερ σε καταστροφικη συμπεριφορά.

Ενδιαφέροντα στοιχεία:

-Αρχικά το Αγγλικό Σέτερ δεν χρησιμοποιούταν στο κυνήγι όπως το ξέρουμε σήμερα. Τον 17ο αιώνα οι αριστοκράτες χρησιμοποιούσαν τα Αγγλικά Σέτερ στην ιερακοθηρία (η τέχνη του κυνηγιού με χρήση αρπακτικών).

-Η κατοχή αυτού του σκύλου ήταν στοιχείο κοινωνικού στάτους και στις αρχἐς του 17ου αιώνα ήταν παράνομο για έναν κοινό άνθρωπο να έχει ένα Αγγλικό Σέττερ!

-Το τρίχωμα τους είναι πραγματικά μεταξένιο!!!

1.519 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page