top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

O σκύλος μου δεν τρώει, οι συνηθέστεροι λόγοι


o σκύλος μου δεν τρώει αντιμετώπιση και αιτίες

Υπάρχουν πολλές αιτίες που ένας σκύλος έχει χάσει την όρεξη του και είναι πολύ σημαντικό αφού βρείτε την αιτία να σχεδιάσετε με τον κτηνίατρο σας μια αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης.

Για να πούμε ότι ένας σκύλος έχει ανορεξία αυτός θα πρέπει να έχει χάσει τελείως την όρεξη του κάτι που συνήθως οφείλεται σε ασθένειά. Γι' αυτό το λόγο είναι σημαντικό όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με απώλεια όρεξης σε έναν σκύλο να ερευνούμε πρώτα για προβλήματα υγείας που μπορεί να το έχουν προκαλέσει.

Οι συνηθέστεροι λόγοι που ένας σκύλος δεν τρώει:

Ασθένεια: Η μειωμένη όρεξη σε ένα σκύλο συχνά συνδέεται με ασθένεια ειδικά αν υπάρχουν και άλλα συμπτώματα. Αν και δεν είναι απόλυτο ότι ένας σκύλος που έχασε την όρεξη του πάσχει από κάποια ασθένεια είναι απαραίτητο να γίνει μια εκτίμηση από κτηνίατρο γιατί μπορεί αυτό να είναι σύμπτωμα ασθενειών όπως καρκίνος, λοίμωξη, πόνος, πρόβλημα στο συκώτι ή τα νεφρά.

Πρόβλημα στα δόντια: Ο σκύλος σας, μπορεί να αποφεύγει το φαγητό επειδή κάτι μέσα στη στοματική κοιλότητα του προκαλεί πόνο. Εξετάστε τον για σπασμένο, χαλαρό ή χαλασμένο δόντi, ουλίτιδα και όγκους

Πρόσφατος εμβολιασμός: Ευτυχώς υπάρχουν εμβόλια για πολλές σοβαρές και θανατηφόρες ασθένειες. Αν και τα εμβόλια έχουν σώσει τα τελευταία 100 χρόνια την ζωή πολλών κατοικίδιων, έχουν ωστόσο κάποιες παροδικές παρενέργειες με μια από αυτή την προσωρινή απώλεια όρεξης στους σκύλους.

Ταξίδι ή άγνωστο περιβάλλον: Αν η όρεξη του σκύλου σας ήταν κανονική μέχρι που τον πήρατε μαζί σας σε ταξίδι ή μετακομίσατε σε άλλη περιοχή, η απώλεια όρεξης μπορεί να οφείλεται σε αυτούς τους παράγοντες. Μερικά ζώα παθαίνουν ναυτία λόγω κίνησης ενώ άλλα αγχώνονται όταν βρεθούν σε νέο /άγνωστο περιβάλλον.

Επιλεκτικότητα ή προβλήματα συμπεριφοράς: Κάποιο σκύλοι είναι απλά επιλεκτικοί ή η άρνηση τους να φάνε συνδέεται με κάποιες προσπάθειες σας τους ταΐσετε σε περιβάλλον που δεν ένοιωθαν άνετα ( πχ, μαζί με έναν επιθετικό σκύλο ή από ένα μπολ σε ύψος μη βολικό κ.λπ.).

Επειδή όμως, η απώλεια της όρεξης σε ένα σκύλο μπορεί να οφείλεται και σε ασθένεια μην καταλήξετε ότι ο σκύλος είναι απλά επιλεκτικός αν πρώτα δεν αποκλείσετε όλα τα προβλήματα υγείας με τη βοήθεια του κτηνιάτρου σας.

27 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page