top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Λαμπραντόρ ριτρίβερ, ένας γλυκός σκύλος


labrador retriever χαρακτηριστικά - i pet taxi blog

Τα Λαμπραντόρ ριτρίβερ είναι από τις πιο δημοφιλής ράτσες σκύλου. Ο γλυκός τους χαρακτήρας και η ικανότητα τους να τα πηγαίνουν καλά με όλους τα καθιστά τον ιδανικό "σκύλο οικογένειας".

Τα κύρια χαρακτηριστικά τους:

Φιλικά:

Αγαπούν τους πάντες και τα πάντα και είναι ίσως από τις φιλικότερες ράτσες στον κόσμο. Η κουνιστή χαρούμενη ουρά τους σπάνια σταματά με αποτέλεσμα να προκαλεί το γέλιο και τη χαρά σε όποιον τα βλέπει να πλησιάζουν από μακρυά. Η αγαπησιάρικη φύση του και η γλυκύτητα του χαρακτήρα τους τα καθιστά ιδανικούς σκύλους θεραπείας.

Παιχνιδιάρικα:

Στα Λαμπραντόρ αρέσει το παιχνίδι. Δεν βαριούνται ποτέ και θα μπορούσαν να κυνηγούν το μπαλάκι του τένις για πολλές, πολλές ώρες! Επίσης τους αρέσουν οι προκλήσεις και τα παιχνίδια ευφυίας αφού πρόκειται για μια φυλή με υψηλό δείκτη νοημοσύνης.

Φαγανά:

Στα Λαμπραντόρ αρέσει το φαΐ, είναι λαίμαργα και φαταούλες και τους αρέσει να βάζουν οτιδήποτε στο στόμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα λαμπραντορ έχει φάει μη βρώσιμα αντικείμενα! Αυτό είναι ίσως και ένα μειονέκτημα της φυλής αφού έχουν προδιάθεση για παχυσαρκία και χρειάζεται προσοχή.

Ενεργητικά:

Τα Λαμπραντόρ κάνουν το λαγουδάκι της Energizer να ντρέπεται όσον αφορά σε ζητήματα ενέργειας. Είναι πολύ αθλητικοί και ενεργοί σκύλοι και χρειάζονται πολλή άσκηση. Λόγω της προδιάθεσης τους για παχυσαρκία και καταστροφικότητα από βαρεμάρα ή έλλειψη άσκησης, η άσκηση θεωρείται κάτι απαραίτητο για αυτά. Άλλωστε όσο ασκούμε το λαμπραντόρ μας, κάνουμε και εμείς άσκηση έτσι όλοι κερδίζουν!

Δεν μεγαλώνουν ποτέ:

Είτε είναι 6 εβδομάδων, 6 μηνών ή 15 ετών τα λαπμραντόρ ζούνε τη ζωή τους στο φουλ. Δεν μεγαλώνουν ποτέ και δεν χάνουν ποτέ τη περίφημη "αγάπη" τους για τη ζωή.

Έξυπνα:

Κι όμως παρόλο την γλυκιά και αστεία φατσούλα και τον παιδιάστικο χαρακτήρα που βγάζουν τα Λαμπραντόρ είναι στις 10 πιο ευφυείς φυλές σκύλων!

Πανεύκολα εκπαιδεύσιμα:

Στα Λαμπραντόρ αρέσει πολύ να κάνουν τα χατίρια των άλλων και αυτό τα καθιστά εύκολα εκπαιδεύσιμα. Επίσης επειδή είναι πολύ λιχουδικά ανταποκρίνονται άριστα σε θετική εκπαίδευση με φαγώσιμες ανταμοιβές

Η καλύτερη παρέα:

Τα Λαμπραντόρ είναι καλή παρέα για όλους. Είτε παίξετε με ένα μπαλάκι, είτε πάτε βόλτα είτε απλά κάτσετε στον καναπέ χωρίς να κάνετε τίποτα το Λαμπραντόρ σας θα είναι χαρούμενο. Οι ανάγκες του είναι απλές. Εφόσον έχει φαγητό, άσκηση και την αγάπη σας, είναι καλά!

Η πιο κουνιστή ουρά:

Τα Λαμπραντόρ έχουν την πιο κουνιστή χαρούμενη ουρά. Ένα τυπικό χαρακτηριστικό στης φυλής είναι πως μπορούν να ξεσκονίσουν τα τραπεζάκια του σαλονιού σας στο άψε σβήσε!

146 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page