top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

7 σημάδια πως ο σκύλος σας υποφέρει από αρθρίτιδα


Η αρθρίτιδα είναι πολύ κοινό πρόβλημα στους σκύλους καθώς μεγαλώνουν. Αν δείτε κάποιο από τα παρακάτω σημάδια στον σκύλο σας, θα ήταν καλό να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.

1. Κουτσαίνει

Ο σκύλος κουτσαίνει στο ένα ή το άλλο πόδι αναλόγως ποιο πόδι και ποιες αρθρώσεις έχουν το πρόβλημα. Επίσης θα παρατηρήσετε πως κουτσαίνει περισσότερο στην αρχή της βόλτας και λιγότερο όταν έχει ζεσταθεί και κινείται πολύ.

2. Δυσκολεύεται στην κίνηση

Ο σκύλος σας δυσκολεύεται να κάνει πράγματα που πριν έκανε με ευκολία, όπως το να ανεβοκατεβαίνει σκάλες, να μπαίνει μέσα στο αυτοκίνητό ή να χοροπηδάει ψηλά.

3.Έχει προβλήματα στην σπονδυλική στήλη

Η αρθρίτιδα δεν προκαλεί παραμορφώσεις μόνο στα πόδια αλλά μπορεί να δείτε τον σκύλο σας να έχει σκυφτό λαιμό ή να καμπουριάζει.

4. Είναι κουρασμένος

Ο σκύλος κουράζεται πιο εύκολα απ ότι παλιότερα. Αυτό σημαίνει πως οι βόλτες σας θα γίνουν μικρότερες και ίσως ο σκύλος να τις αποφεύγει λόγω του πόνου. Επίσης, θα δείτε πως ο σκύλος θα περνά μεγαλύτερο διάστημα ξαπλωμένος για να ξεκουράζεται.

5. Είναι ευερέθιστος

Οι σκύλοι που υποφέρουν από αρθρίτιδα είναι ευερέθιστοι και μπορεί να αντιδράσουν επιθετικά σε ένα άγγιγμα ή χάδι ειδικά αν αυτό προκαλέσει πόνο στην πάσχουσα περιοχή.

6.Παρουσιάζει μυική αδυναμία

Οι σκύλοι με αρθρίτιδα παρουσιάζουν μυική ατροφία ή απώλεια μυικού ιστού εξαιτίας της ακινησίας του μέρους που πασχει από αρθρίτιδα. Τα πόδια ενός σκύλου με ατροφικούς μυς είναι φανερά πιο αδύνατα από το κανονικό.

7.Γλύφει, μασάει ή δαγκώνει τα πόδια του

Σκύλοι που πάσχουν από αρθρίτιδα συχνά γλείφουν, μασούν ή δαγκώνουν τα μέρη του σώματος τους που πονάνε. Αυτό αν γίνεται σε μεγάλο βαθμό μπορεί να προκαλέσει στον σκύλο δερματίτιδα από λείξη των άκρων. (βλέπε αντίστοιχο άρθρο)

Αντιμετώπιση της αρθρίτιδας

Αν και η αρθρίτιδα δεν θεραπεύεται, υπάρχουν αρκετές μέθοδοι με τις οποίες μειώνουμε τον πόνο που προκαλείται στον σκύλο. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας αν υποψιάζεστε πως ο σκύλος σας πάσχει από αρθρίτιδα.

Πηγή: www.petmd.com

1.029 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page