top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Τσιμπούρια και ψύλλοι: 10 ενδιαφέροντα στοιχεία


Σκύλος ψύλλοι και τσιμπούρια

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για τα αγαπημένα μας κατοικίδια, αλλά πόσα γνωρίζουμε πραγματικά για αυτά τα επικίνδυνα παράσιτα;

Εδώ είναι μερικά περίεργα στοιχεία για τους ψύλλους και τα τσιμπούρια για να είστε ενήμεροι.

Ψύλλοι:

1: Ένας θηλυκός ψύλλος θα γεννήσει τουλάχιστον 20 αυγά την ημέρα. Τα μισά από τα αυγά θα είναι θηλυκά, τα οποία μπορούν να παράγουν περίπου 20.000 νέους ψύλλους σε 60 ημέρες. 2: Οι ψύλλοι θα μπορούσαν να είναι πρωταθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων στο άλμα. Μπορούν να πηδήξουν 110 φορές το μήκος τους. Ένα μέσο άλμα του ψύλλου μερικών εκατοστών αντιστοιχεί σε ένα άλμα ενήλικα ανθρώπου πάνω από ένα κτίριο 30 ορόφων! 3: Όταν ένας ψύλλος πηδάει, επιταχύνει 20 φορές πιο γρήγορα από ένα διαστημικό λεωφορείο. 4: Οι ψύλλοι ζουν στη γη για τουλάχιστον 165 εκατομμύρια χρόνια. Απολιθώματα ψύλλου χρονολογούνται από την εποχή του Μεσοζωικού, η οποία περιλαμβάνει την Ιουρασική περίοδο. Εκείνη την εποχή ήταν γίγαντες σε σύγκριση με τη σημερινή τους εκδοχή, και τα θύματά τους θα ήταν οι δεινόσαυροι. 5: Το κρύο δεν σκοτώνει πάντα ψύλλους. Πολλές προνύμφες μπορούν να επιβιώσουν για σύντομες περιόδους εφ 'όσον είναι τυλιγμένα με οδόντωτο περίβλημα στο κουκούλια τους.

Τσιμπούρια:

6: Τα τσιμπούρια είναι αραχνοειδή που σημαίνει πως είναι πιο στενά συνδεδεμένα με τις αράχνες και τους σκορπιούς απ' ότι τα έντομα. 7: Τα τσιμπούρια δεν πετούν, πηδούν ή πέφτουν από τα δέντρα. Συνήθως σκαρφαλώνουν στους οικοδεσπότες τους από τις άκρες των χόρτων και θάμνων. 8: Σε πολλά σκληρά τσιμπούρια, το σάλιο ενεργεί όπως το τσιμέντο, βοηθώντας το να δέσει στη θέση του και καθιστώντας πιο δύσκολο για σας να το αφαιρέσετε. 9: Υπάρχουν περισσότερα από 850 είδη τσιμπουριών στον πλανήτη. 10: Το δάγκωμα από τσιμπούρι Lone Star Tick μπορεί σπάνια να προκαλέσει αλλεργίες στο κόκκινο κρέας στους ανθρώπους. Τα σκυλιά μπορούν επίσης να αναπτύξουν αυτήν την αλλεργία και αντιδρούν με κνησμό, δερματικές βλάβες και απώλεια μαλλιών, αν η διατροφή τους περιέχει βοδινό, αρνί ή χοιρινό κρέας.

Πηγή άρθρου: (Αναδημοσίευση/Μετάφραση) 10 Bizarre Flea and Tick Facts You Need to Know | petMD

63 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page