top of page
  • Εικόνα συγγραφέαAdmin

Σκύλος & Τρένο


Σκύλος και μεταφορά με τραίνο προαστιακό

Η μεταφορά ενός σκύλου με τρένο είναι σχετικά πιο εύκολη αρκεί να δώσουμε αρκετή προσοχή στους κανονισμούς και να βρούμε την κατάλληλη αμαξόστοιχία.

Τα κατοικίδια ζώα – σκύλοι, γάτες, πουλιά, κλπ. εκτός ερπετών – μπορούν να μεταφερθούν με τις αμαξοστοιχίες και τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με τους όρους που μπορείτε να βρείτε στους συνδέσμους του άρθρου παρακάτω.

Με λίγα λόγια:

Η Τραινοσέ έχει αναρτήσει έναν πίνακα με τις προαστιακές γραμμές και τις αμαξοστοιχίες στις οποίες επιτρέπεται η μεταφορά κατοικίδιων ζώων. Μπορείτε να δείτε την λίστα εδώ

Αν ο σκύλος είναι κάτω των 10 κίλων μπαίνει σε όλες τις αμαξοστοίχιες

αλλά μόνο σε κλουβί μεταφοράς της επιλογής σας με μέγιστες διαστάσεις 50 x 40 x 70 εκ. για τις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και 50 x 40 x 35 εκ. για τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το κλουβάκι μπορεί να τοποθετηθεί είτε πάνω στα γόνατα σας είτε στο χώρο αποσκευών (από πάνω) εφόσον αυτο δεν ενοχλεί τους συνεπιβάτες. (τότε ο υπεύθυνος σας μεταφέρει σε άλλη θέση κτλ)

Είναι καλύτερα να επιλέξετε μια αμαξοστοιχία από τη λίστα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς

-στις αμαξοστοιχίες της λίστας μπορείτε να το έχετε και χωρίς κλουβί (αλλά θα πρέπει να έχει φίμωτρο και λουρί)

-κανείς δεν μπορεί να σας ενοσχλήσει

Προσοχή: Στα λεωφορεία της Τραινοσέ μπαίνει μόνο με ειδικό κλουβί με μέγιστες διαστάσεις

50 x 40 x 35

Αν ο σκύλος είναι άνω των δέκα κιλών μπαίνει ΜΟΝΟ στις αμαξοστοιχίες της λίστας

  • είτε σε κλουβί ή άλλη κατάλληλη ασφαλή συσκευασία με τις διαστάσεις που αναφέρονται παραπάνω,

  • είτε χωρίς κλουβί, αλλά οπωσδήποτε με λουρί χειρισμού και φίμωτρο,

  • είτε σε ξεχωριστό διαμέρισμα, το οποίο ενοικιάζεται για το σκοπό αυτό, εφόσον το επιθυμεί ο κάτοχος του μεγαλόσωμου σκύλου.

Τιμή μεταφοράς των ζώων συντροφιάς

α. Για τα σκυλάκια κάτω των 10 κιλών είναι δωρεάν , εκτός εάν ζητείται ιδιαίτερη θέση οπότε πληρώνετε +50% του εισητηρίου σας.

β. Για σκύλ\ους άνω των 10 κιλών, πληρώνετε το 50% της πλήρους τιμής Β’ θέσης

γ. Για την ενοικίαση ολόκληρου διαμερίσματος πληρώνετε το συνόλο των προσφερόμενων, στο διαμέρισμα, θέσεων.

δ. Για τους σκύλους βοηθείας τυφλών είναι δωρεάν

Διαδικασία εξασφάλισης θέσεων και έκδοσης εισητηρίων για ζώα συντροφιάς ή βοήθειας

α. Έκδοση εισιτηρίων μέσω Διαδικτύου

Για τη μεταφορά ζώων συντροφιάς ή βοήθειας, των οποίων ο κάτοχος εκδίδει εισιτήρια μέσω Διαδικτύου, απαιτείται προσυνεννόηση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω του Τμήματος Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών στο 145 11, από 08:00 π.μ. έως 08:00 μ.μ. και τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες, από 08.00 π.μ. έως 14.00.

β. Έκδοση εισιτηρίων μέσω των σημείων πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (σημεία πώλησης που διαθέτουν σύστημα ηλεκτρονικής κράτησης θέσεων και έκδοσης εισιτηρίων) για τη μεταφορά ζώου συντροφιάς ή βοήθειας

Για τη μεταφορά ζώων συντροφιάς ή βοήθειας μέσω σημείου πώλησης εισιτηρίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ελέγχεται σύμφωνα με τα παραπάνω, αν επιτρέπεται η μεταφορά ζώων συντροφιάς ή βοήθειας στη συγκεκριμένη αμαξοστοιχία και εκδίδονται οι αντίστοιχοι τίτλοι μεταφοράς, τόσο για τον επιβάτη, όσο και για το ζώο συντροφιάς, εφόσον αυτό απαιτείται.

Σημαντικές πληροφορίες από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  • Η μεταφορά των ζώων συντροφιάς ή βοήθειας με τις αμαξοστοιχίες ή τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν τελεί υπό την κρίση ή τη συναίνεση του προσωπικού της εταιρίας ή των λοιπών επιβατών. Για τη μεταφορά εντός των αμαξοστοιχιών και λεωφορείων ορίζονται ειδικοί χώροι και ισχύουν συγκεκριμένες υπηρεσιακές ρυθμίσεις (βλέπε τη λίστα)

  • Τα ζώα φέρουν ηλεκτρονική σήμανση και συνοδεύονται από τον κάτοχό τους

  • Τα ζώα διαθέτουν ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας (βλ. ξεχωριστό επισυναπτόμενο αρχείο)

  • Οι μεταφερόμενοι σκύλοι που δεν είναι τοποθετημένοι σε κλουβί φέρουν, ανεξαρτήτως μεγέθους, λουρί χειρισμού και φίμωτρο. Εξαίρεση αποτελούν οι σκύλοι βοήθειας τυφλών, οι οποίοι μεταφέρονται χωρίς φίμωτρο

  • Τα μικρόσωμα συνοδευόμενα ζώα, με βάρος έως 10 κιλά, μεταφέρονται σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς με μέγιστη διάσταση:

  • 50 x 40 x 70 εκ. για τις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και

  • 50 x 40 x 35 εκ. για τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

  • Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση των μεταφερόμενων ζώων στα κυλικεία των αμαξοστοιχιών. Μόνον οι σκύλοι βοήθειας τυφλών επιτρέπεται να παρευρίσκονται στα κυλικεία των αμαξοστοιχιών

  • Η φύλαξη των μεταφερόμενων ζώων αποτελεί ευθύνη των συνοδών τους. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει καμία ευθύνη για απώλεια ή για οτιδήποτε συμβεί σε βάρος αυτών των ζώων, εκτός αν αυτό προήλθε από υπαιτιότητά της. Ο συνοδός έχει, επίσης, την ευθύνη για κάθε βλάβη που μπορεί να προκληθεί από τα μεταφερόμενα ζώα στο υλικό του Σιδηροδρόμου ή σε τρίτους (Άρθρο 924 του Αστικού Κώδικα).

Μεταφορά κατοικίδιων με τραίνο τι ισχύει

659 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page